Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
23.1.2009, Jan Vítek, aktualita
Zařízení SSD, která jsou oproti klasickým pevným diskům s ohledem na své stáří batolata, již pomalu začínají útočit na další dosavadní výhodu pevných disků - datovou kapacitu. Nyní byl sice oznámen 2TB model HDD, ale nejspíš nebude trvat...
pc21 (12) | 23.1.200922:45
Na Youtube je spousta zajimavých klipů s nasazením SSD. Hlavně v notebooku to znamená nesrovnatelně vyšší odolnost vůči teplu a nárazu.
Odpovědět0  0
krysarr (160) | 24.1.200913:51
Dej nějaký odkaz, prosím, nechce se mi to hledat:­)­). Dík;)
Odpovědět0  0
maiki (171) | 23.1.200911:09
Já osobně si SSD koupím až bude od Segate. Nevěřím totiž této technologii a dnes ji nabízí kdekdo, kvalita strašná. Vzomeňte si na mě až přijdete o svá data na SSD nebo až se vám celý systém bude sekat při zápisu. Segate ví co je to SSD, je to technologie v plenkách anebo za astronomické sumy. Magnetické disky jsou dnes na špici z hlediska bezpečí dat i rychlosti.
Odpovědět0  0
Papek_SVK (174) | 23.1.200911:19
noze si spomen, kto tu mal velke problemy s firmwarom na svojich HDD :)
Odpovědět0  0
Gazda z beskyda | 23.1.200914:44
Nechápu tvůj fanatismus, zvláště když mě Seagate pořádný průser. V PC mám dva roky Samsung a v externím boxu 3 roky Western digital, které jsou oba tiché a celkem chladné. Předtím mi během roku odešel 80 GB Seagate Baracuda, který byl nechutně hlučný. Navíc ve všech testech dnes vítězí Westerny a Samsungy, za kterými Seagate zaostává. Levnější SSD budou určitě brzy ve vetšině netbooku a dražší ve všech cenově vyšších noteboocích s vyšší výdrží nebo větší odolností. Taky budou používany stále častěji jako systémové disky. Samsung nebo Intel dnes produkují kvalitní SSD, které Seagate bude dohánět pěkně dlouho.
Odpovědět0  0
andre_z (155) | 23.1.200920:22
Jako v NB bych problém s SSD disky nevidel, ale stale prece jenom si nedokazu predstavit SSD disk jako hlavni systemovy disk v PC. A to diky parametrum technologie, myslim zivotnost a pocet zapisu.

Takze se opravdu SEAGATU nedivim, ze se nikam nehrne ;­-­). Co se jejich ­"pruseru­" tyce, tezko rict jak je vlastne velky. V kazdem pripade je seagate jednickou na trhu a netvrdil bych ze vsechny jejich disky nevyhravaji testy. A psat, ze vam nekdy odesel nejaky disk a nebo ze nejaky disk vice hreje, je zcestne. Kazdy vyrobce ma nejakou serii, nejake disky, ktere byly lepsi a ktere byly horsi ;­-­).
Ale na druhou stranu je jasne, ze si nechteji nechat ujet vlak. Prece jenom jak uz jsem psal, v NB se cim dal casteji SSD disky objevuji a tudiz je to v dnesni dobe obrovske pole, ktere by jim uteklo ;­-­).
Ale jejich hlavni pole jsou disky s velkou vydrzi ­(MTB­) a disky do RAIDu. A tudiz vetsina lidi co chteji kvalitu a vydrz voli Seagate a jejich NS radu. I vetsina velkych vyrobcu s firmou DELL v cele voli disky SEAGATE.
Odpovědět0  0
Ne321 (39) | 25.1.200914:13
Jak je ten pruser velky? To je jednoduche obrovsky, giganticky, sileny a nejvetsi v dejinach storage technologii. Proti tomuhle byl legendarni IBM DeathStar, ktery ukoncil IBM jakozto vyrobce disku bezvyznamnou patalii. Seagate v tuhle chvili bojuje o preziti a hra uz neni ani o to jestli se udrzi jako jednicka na trhu ­(to je jasne, ze neudrzi­), ale jestli se na trhu udrzi vubec.
Odpovědět0  0
Boguš (916) | 23.1.20098:31
... jak často největší výrobci v dané oblasti, ignorují do budoucna viditelnou změnu, místo toho, aby využili své velikosti hned od začátku mohli určovat směr ...

Až nyní Seagate řekl že chce být v SSD na špici, když už je několik let na slunce jasné, že SSD mají mnohem větší potenciál do budoucna .... a to i co se týče kapacity. Hdd jeětě chvíli porostou, ale špatntě se škálujou. Myslím si že je težší přidávat plotny než flash čipy v SSD ...
Odpovědět0  0
83 | 23.1.200913:43
Být na špici v technologii a v prodejích jsou naprosto odlišné věci.
Dokud bude obrat HDD­/SSD více než tisíc ku jedné, o nic nepřišli a tu technologii se svým kapitálem hravě doženou.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.